Sıkça Sorulan Sorular

Down Sendromlu çocukların eğitiminde de erken eğitime başlamak çok önemlidir.Bu çocuklarımızın eğitimlerinde yer alacak uzmanlar özel eğitim öğretmeni,büyük ve küçük kas gelişimi için fizyoterapist,psikolog,konuşma eğitimi içinde konuşma terapistleridir. Eğitim programları hazırlanırken,uygulanan envanterler sonucunda hangi alanda ne kadar desteğe ihtiyacı varsa o doğrultuda eğitim programı hazırlanmalıdır. Bunların yanında down sendromlu çocuğunuzu düzenli takip eden bir doktoru mutlaka olmalıdır. Ailenin katılımı eğitim sürecine katılımı ve desteği çocuğun zihinsel gelişimi açısından çok önemlidir.

Çocuğunuzun eğitsel ve tıbbi tanılaması yapıldığı anda yani farklı gelişim gösterdiği düşünüldüğünde vakit kaybetmeksizin özel eğitim desteğine başlanmalıdır. Özel eğitim desteğine başlamanın bir yaşı yoktur ancak bebeklik ve erken çocukluk döneminde başlamak(0-3,3-6) erken müdahale olduğundan çok önemlidir.Bununla beraber çocuğunuzun yaşı kaç olursa olsun özel eğitimden yararlanabilir.

Göz kontağı kurmamak ,Seslendiğinizde dönüp bakmamak ,Sanki işitmiyor gibi davranmak , Yaşıtları ile uygun ilişki kuramamak , birlikte oynamamak,Tek başına olduğu etkinlikleri tercih etmek, başka bir dünyadaymış gibi davranmakOlaylara, başkalarının sevinç ve üzüntülerine tepkisiz kalmak ,Kendi duygularını paylaşmamak ,Toplum kurallarını anlama ve uygulamada güçlük çekmek,Başkalarının yüz ifadelerini anlamamak … gibiKonuşmada gelişmemek, gecikmek veya zorlanmak ,Garip ve manasız , tekrarlayıcı, basmakalıp ve tekdüze konuşmak, karşılıklı konuşmayı başlatamamak veya devam ettirememek, Beden dilini, jest ve mimikleri, anlamada , kullanmada zorluk çekmek ve taklit becerilerini kullanamamak, Duyuları farklı algılamak, örneğin; sese, ışığa, dokunmaya olağandışı tepki vermek ve tehlikeyi algılayamamak. Çoğu zaman tek ve sınırlı bir ilgi alanına sahip olmak, bir konu ya da bir nesneye odaklanıp diğer hiçbir konuyla ilgilenmemek,Değişikliklere direnç göstermek, günlük yaşamındaki alışkanlıklarına aşırı bağlı olmak, Sallanmak, kendi etrafında dönmek, el parmaklarını gözünün önüne getirip oynatmak, el kol çırpmak gibi anlamsız yineleyici hareketler yapmak,Oyuncakların dönen parçalarına, açılır kapanır kapılara, hızlı dönen nesnelere aşırı bağlanmaktır.

Kurumumuz aileyi öğrencinin engeli hakkında bilgilendirir, buna ek olarak ihtiyacı ya da talebi olan aileler çocukları derste iken uzman psikologumuz ile ücretsiz olarak görüşüp terapi alabilirler. Zaten düzenli olarak aile eğitim seminerleri düzenlemekteyiz.

Kurumumuz servisler için hiçbir ücret talep etmemektedir, bunu öğrenci ve ailelere bir hizmet olarak sunmaktadır. Servis, ders öncesinde öğrenciyi evinden ya da belirlenen bir yerden alır ve ders onunda istenilen yere bırakır. İstenildiği takdirde veli de çocuğu ile birlikte gelebilir.

Evet, mümkün. Çocuğunuz ile birlikte kuruma gelmeniz halinde veli bekleme odamızdaki televizyondan çocuğunuzu canlı olarak izleyebilirsiniz.

Belirlenmiş hastanelerden kişinin engelini tanımlayan "Sağlık Kurulu Raporu" ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan "Rehberlik Araştırma Merkezlerinden" değerlendirme raporu almanız gerekir.